Алтернативата е цаца на фурна, която става почти като пържена, но не е толкова тежка и мазна, спестява и време и случката да вмирисвам на пържено апартамента, кожата и душичката си. Рецептата е проста и лесна, правя я от години и реших да я споделя след като се плеснах по челото с възгласа "Ама как не се сетих" именно когато Гуен сподели нейните "като пържени, но на фурна картофи" . Сега освен рибките, си приготвям и картофите така и всичко без пържене.
Цацата обикновено е замразена. Аз изкисвам за половин час във вода, защото цаците са отровно-солени. След отцеждането им ги овалвам добре в брашно (царевично или пшенично) нареждам върху хартия в тавата (на снимката), ръсвам отгоре им 3-4 лъжици олио(бе понякога и повече - за да се застраховам) и пека добре докато покафенеят и станат хрупкави. Ако ги извадите по-рано ще са готови, но меки.
После знаете - една биричка и нещо неангажиращо вниманието ( като футболен мач хихихи) и почивката на духа и тялото е в кърпа вързана, за другото да му мислят метаболизмът и пикочният мехур.
Като човек, необичащ много рибата дълго време бях предубедена към рибената чорба. Това се промени, когато за първи път опитах най-вкусната такава и после я сготвих сама.
С този пост ви желаем приятни празници. Лично аз смятам да почивам, да се наспивам и да преяждам и пожелавам същото и на вас. Тъй де, все пак Великденските празници са веднъж годишно :)
Леле, и аз се пляскам по челото:) Обожавам цаца, но не и пърженето й! Страхотна е, супата също! Мерси за идеята! Ще я направя обезателно!Само не разбрах олио никак ли не капваш?
ОтговорИзтриванеМалеее, много съм разсеяна. Извинявай Траянче, разбира се че слагам олио. Даже с точност около 3-4 супени лъжици,които разпределям върху рибките.
ИзтриванеОтивам да направя корекция в текста, за което благодаря :))
Браво и мерси.......:)))Лека вечер,Кайти!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче :) Браво и на твоите козунаци :))
ИзтриванеМного добра идея, Кайти, ще взема да им направя една не-пържена цаца на моите у дома. Обаче първо да се завърна от румънско, където установих, че хич не ми харесва тяхната кухня. Много обичат пържено, тестено, някакви ужасни туршии и подобия на салати.Добре че снощи ядохме свястна скара, че направо си останах гладна. Ааа, случайно си купих едни страхотни гевречета, продаваха ги в подвижни колички в един от букурещките молове, много вкусни - солени, сладки, всякакви.Айде, до скоро в блога с една нова чеснова салатка от мен, поздравиии!:))
ОтговорИзтриванеЮхууу !
ИзтриванеИдвай си със или без чеснова салата :))
Не обичам да пържа, но обичам ужасно цаца с бира на капанче до морето!Не съм си представяла, че може да се опече, но изглежда добре!
ОтговорИзтриванеМоже, може :)) И аз така с капанчетата.
ОтговорИзтриванеПробвай :)
SUPER,UNIKALNA RECEPTA!
ОтговорИзтриванеBLAGODARQ MNOGO
Удоволствието е мое :)
ИзтриванеЦацата стана супер! Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеАз благодаря :)
ОтговорИзтриванеНай-хубавите коментари са да прочетем, че сме били полезни