Translate

четвъртък, май 03, 2012

Общото между компютрите и скаридите? Митко, разбира се!

      

       Първо да ви представя Митко.Читател, който готви и чете книги. А на мен това ми е достатъчно за да го поканя да внесе мъжко присъствие в иначе женския ни кулинарен блог.
      Неговото предложение е пилешко месо със скариди и лек сметанов сос. Ето и продуктите, които се виждат от богатия снимков материал и няма нужда да описвам:


      

    Следва пилешкото месце и скаридите (може и коктейлни). На снимката  е свинско, но по-добре е с пилешко, каза той. Вкусовете на пилешко и скариди си отиват повече, а и е по-ненатоварващо за стомаха.



   Лукът и месцето се задушават, докато достигнат готовност. Изглеждат така - погледнете долу вляво. А когато месото е почти готово, се добавят скаридите, но за не повече от десетина минути, за да не станат жилави - погледнете вдясно.


   Идва ред на лъжичка сметана - придава много приятен вкус, омекотява и свързва двете основни месни съставки.

 И вълшебният резултат накрая ...


Дали е вкусно ? Убедена съм.
Още не съм опитала, но щом Митко казва така, аз му вярвам. 
Пък и снимките говорят сами, нали? 
Добър апетит!

8 коментара:

  1. Здрасти, Кайти, комплименти за твоя (нашия)гост! Първо, страхотни снимки, особено последната е достойна за някое кулинарно списание. Признавам, не съм опитвала такова ястие, любопитна съм да пробвам смесения вкус от скариди и друго месо.Да го поздравиш Митко и пак да ни гостува!

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти Гуен ! Ще го поздравя и нищо чудно той пак да ни бъде гост.
    Мисля,че комплимента за последната снимка ще му хареса,тя е наистина добра.
    И аз съм любопитна какъв ли е вкусът на това ядене,но за съжаление се оказа малко трудно да намеря скариди тук в провинцията,истински,а не разни сурогати като сурими и тем подобни.
    Но все ще стане де :)

    ОтговорИзтриване
  3. Billa щандът за дълбоко замразени храни. Може и коктейлни скариди, макар че са по дребнички.
    Успех.
    М.

    ОтговорИзтриване
  4. Поздрави на Митко! Страхотна рецепта и снимки, а и ястието е много интересно - задължително ще го опитам и със свинско, и с пилешко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз също ще опитам,но с пилешко - хем по-диетично и по-подходящо за лятото.
      Поздрави и чакаме и твое и на Гуен включване :))

      Изтриване
  5. Браво на Митко! Добре се справя момчето :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мисля,че си на път да започнеш да готвиш и ти :))
      Макар, че ние винаги ще имаме нужда и от консуматори,
      дори и виртуални хехехе :)

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!

e-mail абонамент