Има дни, в които в хладилника ми няма нищо прясно сготвено, освен остатъци. Отварям и намирам примерно останало бяло месо от печеното пиле, някакви яйца и онези като пържени картофи на фурна на Гуен, които традиционно вървят с пилето. Намират ми се също и три капризни деца, които за разлика от гореизброените, са ми винаги в наличност . Ако и на мен не ми се готви (живи хора сме!) положението става сериозно и само въображението и практичността ми ме спасяват от чуденето с какво да ги храня.
Идеята за дюнер в омлет е леко заимствана, видях я в менюто на кетъринговата фирма, която ни храни на работа и взаимствах. Самият омлет може да се направи по стандартния начин. Аз реших в моя да сложа малко повече брашно - да няма нужда да се яде хляб, но това си е по желание.
Не спестих почти нищо, освен че зелето го замених с настъргани краставици. Пилешкото месо го обърках с моята домашна майонеза, после картофките, отгоре даже и кетчуп слагахме – всичко стана бързо и лесно, храната се оползотвори и народът беше щастлив. А аз като всяка майка съм доволна, когато и децата ми са доволни.
Чудесен дюнер е станал!Никак не бих отказала един такъв:)
ОтговорИзтриванеМързел Траянче, дюнерът е оправдание :)))
ИзтриванеМерси !
Супер идея, Кайти! А и този дюнер е "разделен" - за мен е екстра, ще се възползвам! :)
ОтговорИзтриванеРазделен ли е ? Верно ? Аз се сетих за теб, но реших, че не ти пасва.Яйце и месо, нещо не съм наясно с разделността явно :-))))
Изтриване