Translate

сряда, декември 05, 2012

Пъстърва на фурна. Идва Никулден!

Никулден е утре, но аз не издържах и метнах във фурната купената днес пъстърва. Не ядем често риба, за мое съжаление, но просто няма откъде да си набавя прясна риба. Замразената не я признавам. Днес приложих най-простата тактика - наредих рибите в тава, наръсих отвън и отвътре с подправка за риба, после напъхах резени стар лук във всяка риба, ръснах отгоре зехтин и май това е всичко. А да, сложих в тавата и няколко кръгчета морков, за цвят.

Рибата се опече за не повече от двайсетина минути на 200 градуса, а през това време на бързи обороти приготвих картофена салата за гарнитура. Една тайна - нарязах копър и праз, разтрих ги с малко сол, после омешах със зехтин, добавих една лъжичка хубава горчица, малко оцет и финално забърках цялата салата. 
Рибата я ометохме дружно за нула време, радвам се, че децата я харесаха. От мен наздраве, честит имен ден в аванс на утрешните именници  и хубав празник на всички останали!

6 коментара:

  1. И аз така - от днес съм готова:) Чудна е станала рибката ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит Празник, Гуени! Супер е станала пъстървата, поздравления! Аз ще правя шаран, но утре (то вече е утре, де). А дресингът (нали така се казва?) за картофената салата звучи убийствено вкусен - ще го пробвам и аз някога, мерси!

    Пъстърви правих преди месец - увих всяка плътно във фолио - вътре сложих малко масло, плюс на око, не много - лук, чушки, моркови, броколи, карфиол и подправки - и те станаха бързо и бяха интересни.

    ОтговорИзтриване
  3. Честит и от мен Гуни ! Рецептата е точно по мой вкус - бърза и с идеален резултат, поздравления :))
    Картофената салата е в десятката- още тези дни пробвам комбинацията праз, горчица и копър:)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, на всички, честит празник и бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Да се наредя и аз с поздравленията и да направя едно малко допълнение (не може IT то да не добави нещо).
    - Няколко резена лимон в корема на рибата когато я пека на скара или фурна променят коренно усещането.
    Както обича да казва шефа ми "The Devil is in details"

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вметката за лимончето е съвсем на място, ама като нямах, тц, трябваше да импровизирам! :))Имах само лимонов сок в бутилка, който вкарахме в употреба върху вече опечената риба, става и така. Поздрави!:))

      Изтриване

Зарадвайте ни с коментари!

e-mail абонамент